Globalna premijera nove Honde Civic Type R

Pola veka postojanja Civic-a krunisano je predstavljanjem potpuno novog modela Honda Civic Type R, koji je projektovan da pruži najuzbudljivije iskustvo do sada, oslanjajući se na dugu tradiciju automobila sa performansama inspirisanim trkama.

Civic Type R, koji će se u prodaji naći sledeće godine, već sada postavlja nove standarde, pa je tako oboren i rekord kruga na Suzuka stazi u Japanu. Hondini inženjeri unapredili su svaki aspekt novog modela, uključujući i dizajn koji poboljšava aerodinamičke performanse.

Razvijen u okviru koncepta kreiranja modela „Ultimate Sports 2.0“, novi Type R zasniva se na elegantnoj i sportskoj silueti nedavno obelodanjene Honde Civic e:HEV. Da bi unapredio sportski izgled i performanse tokom vožnje, Type R je primetno niži i širi.

Spoljašnji dizajn sada donosi svedene detalje na prednjim i zadnjim branicima, kao i lepo integrisane dizajnerske karakteristike zadnjih vrata i lukova koji su specijalno razvijeni za Type R.

Velika donja rešetka prednjeg branika maksimizira protok vazduha do motora i radi u skladu sa novom, suptilnom haubom koja sada ima otvor za ventilaciju, čime se takođe maksimizira protok vazduha oko prednjeg kraja.

Ostali dizajnerski detalji doprinose maksimizaciji aerodinamike i uključuju velike ventilacione otvore iza prednjih točkova i novi, veći zadnji difuzor koji je integrisan direktno u pod - oblikovan da radi u skladu sa karoserijom iznad.

Izbor boje karoserije uključuje istorijsku Championship belu boju, kao i Rallye crvenu, Racing plavu, Cristal crnu i Sonic Pearls sivu boju.

Enterijer donosi visok nivo udobnosti, praktičnosti i prefinjenosti koja je karakteristična za potpuno novi Civic e:HEV, te je unapređena detaljima usredsređenim na performanse, kao što su legendarni klasični crveni ukrasni elementi Type R.

Lagana prednja sportska sedišta sa presvlakom od antilop kože nude izuzetnu podršku vozačevoj posturalnoj strukturi kako bi se obezbedila udobnost i upravljivost na stazi i tokom dugih vožnji.

Pored režima Comfort, Sport i +R, uveden je novi „Individualni režim“ koji omogućava posebna prilagođavanja u vožnji.

Civic Type R je poznat po svojim snažnim motorima sa visokim odzivom i velikim brojem obrtaja. Novi model se zasniva na nagrađivanoj osnovi svog prethodnika tako što je dodatno razvijen čuveni motor 17IM Type-R kako bi isporučio najbrži, najzavisniji, najbezbedniji i najnagrađivani pogon u istoriji modela.